Saxofoonles

De saxofoon is niet weg te denken is in de jazz, blues en Rock & Roll.

De saxofoon is in 1842 ontworpen door de belg Adolph Sax om militaire orkesten te versterken met zijn geluid. Pas in de jaren 20 is het instrument pas echt populair geworden in Amerika en werd het voornamelijk gebruikt in de jazz.

Toch is bij ons is geen muziekstijl onbekend maar het meest in ons element zijn we op het gebied van jazz, pop, fusion en funk. Wij bieden saxofoonles voor iedereen vanaf 8 jaar en alle niveau`s.

Leer bij ons de saxofoon te beheersen en de mogelijkheden binnen verschillende muziekstijlen te ontdekken.

Jan de Ligt

Saxofoon, Jazz, funk, Akoestische Jaren 50 Rhythm & Blues.

Jan de Ligt is in 1982 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium bij Ferdinand Povel.

Hij speelde in de jaren 80 bij “Gruppo Sportivo” (is te horen op hun lp “Copy Copy”) en “I’ve Got The Bullets” met Frederique Spigt.

Via George Kooymans, de producer van de tweede cd van “I’ve Got The Bullets”, werd Jan uitgenodigd om ook mee te spelen op de cd “Victory Of The Bad Taste” van Barry Hay.

In de jaren 90 speelde Jan diverse theatertours met Jules Deelder waaronder die met Herman Brood en Bart Chabot. Jan is ook te zien en te horen op de dvd “Deelder Leeft”.

Vanaf 2003 speelt Jan bij “Normaal” en doet met deze groep de meeste “veldtochten” (feesttenten) en theatertours. Ook is hij aanwezig op zes cd’s en vier dvd’s van “Normaal”.

Vanaf 2011 met Fat Harry and the Fuzzy Licks veel Amerikaanse blues artiesten zoals Preston Shannon (cd 2014) Sax Gordon en Henry Oden op vele Nederlandse en Europese tournees begeleid.

Een en ander resulterend in een award voor beste bluessaxofonist 2014 door de Dutch Blues Foundation.

Vanaf 1982 geeft hij les aan de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. In 1993 gaat de Stedelijke Muziekschool over in het centrum voor kunsteducatie, het Koorenhuis. Jan geeft er saxofoonles en doet er incidentele Rhythm & Blues workshops. In 2005 beginnen Jan’s werkzaamheden aan Codarts, Rotterdam als ensemble coach en docent saxofoon (bijvak).


Saxofoonlessen kunnen zowel individueel, in een duo als in een trio worden gevolgd.

Individueel
Tijdens een individuele les krijg je veel aandacht op het gebied van techniek en theorie. Je bent vrij om zelf nummers te kiezen die je graag zou willen spelen.

Duo of trio
Duolessen kun je volgen met een vriend, kennis, of iemand uit je familie, maar je kunt je ook alleen inschrijven. Wij proberen dan de juiste lespartner te vinden. Er zijn mogelijkheden om nummers samen te spelen. Dit is een goede voorbereiding voor het spelen in een band, orkest of ensemble.

Tarieven zang- en muziekles Per leerling, per les

Individueel
Tot 21 jaar 30 minuten €19,95
Tot 21 jaar 45 minuten €29,95
21 jaar en ouder 30 minuten €22,95
21 jaar en ouder 45 minuten €32,95
Duo
Tot 21 jaar 30 minuten €12,95
Tot 21 jaar 45 minuten €17,95
21 jaar en ouder 30 minuten €15,95
21 jaar en ouder 45 minuten €20,95
Trio
Tot 21 jaar 45 minuten €13,50
21 jaar en ouder 45 minuten €15,95

Inschrijven gaat per lesseizoen. Dit lesseizoen loopt van 1 februari t/m 7 juli 2016.
Het is altijd mogelijk om midden in een seizoen in te schrijven.

Betaling dient voorafgaand aan het lesseizoen in één keer gedaan te worden of middels maandelijkse automatische incasso.
Afhankelijk van de lesdag bestaat een lesseizoen uit 17 tot 21 lessen. De kosten per lesseizoen variëren daardoor ook. Bij inschrijving zal het exacte tarief worden berekend op basis van de afgesproken lesdag.

Inschrijfformulier proefles

Een proefles is gratis, mits er wordt ingeschreven. Anders rekenen wij € 10,- per proefles.

Voornaam:

Achternaam:

Geboortedatum:

Telefoonnummer:

E-mail adres:

Gewenste lesvorm:
 individueel duo trio

Vragen/opmerkingen:

Vul deze code captcha hieronder in: