Anton de Bruin

Anton is toetsenist, componist, arrangeur en producer voor verschillende bands en projecten. Hij heeft zijn eigen band, Dragonfruit, waarmee ze meerdere singles hebben gereleased en ook veel op verschillende festivals en plekken spelen. Daarnaast is hij toetsenist voor o.a Ntjam Rosie & Eline Mann. Ook schrijft hij muziek voor verschillende (inter)nationale films en theaterproducties, waarbij hij zelf ook live speelt. Ook runt hij zijn eigen strijkorkest waarvoor hij voor verschillende artiesten arrangementen schrijf en opneemt.

Qua bands en productie speelt Anton het meeste in hiphop, soul en R&B projecten. Door zijn werk als mediacomponist heeft hij ook veel liefde voor klassieke muziek en orkestmuziek in het algemeen.

Anton vindt het lesgeven leuk omdat het zijn eigen basis versterkt en hij nieuwe inzichten krijgt in dingen waarover hij al jaren niet meer nadenkt. Ook vind hij het heel leuk om iemand te zien groeien in het bespelen van een instrument en om deze persoon ook kennis te laten maken met muziekstijlen die ze misschien zelf nooit hadden ontdekt. 

Dragonfruit is Anton’s eigen project waarvoor hij zelf de muziek schrijft en produceert. Het project is een mix van Hiphop, R&B en Soul, waarbij ze ook veel moderne invloeden inbrengen met synthesizers. Het hoogtepunt van dit project tot nu toe is de samenwerking met het platenlabel Super Sonic Jazz en de features van singles in (inter)nationale pers, zoals 3voor12, Earmilk, Stereofox. 

Andere hoogtepunten zijn de verschillende tours die Anton heeft gedaan met bands en artiesten en reizen naar het buitenland waar hij meewerkte aan theater- en filmproducties zoals  Zapatos Sucios, Beste score 48H films Leeuwarden, BeVoice Europa Berlijn Neukolln/Tempelhof/Arnhem, en speelde op Motel Mozaique, Altersonic, Zomerterras Main Stage en in Paradiso.

Muziek is voor Anton een constant in zijn leven en is praktisch niet weg te denken. Het is een manier om plezier te hebben, tot rust te komen, maar ook een manier om nieuwe mensen te ontmoeten en op nieuwe plekken te komen waar je normaal nooit zou komen. “Ik denk dat mijn instrument bij mij past omdat als toetsenist/pianist ik altijd een ondersteunde rol kan hebben, waarbij ik wel de vrijheid hou om keuzes te maken binnen de muziek.”