Erik Koning

Erik Koning speelt 15 jaar viool. Hij heeft altijd al meer interesse gehad in lichte muziek. Toen hij net begon te spelen had hij vooral veel interesse in hardrock en blues en had hij totaal geen interesse in jazz. Na een aantal jaren is hij in aanraking gekomen met zigeunermuziek en gipsy- jazz. Dit genre trok hem direct en is de ingang geweest voor jazz. 

Erik is momenteel hoofdzakelijk actief in de band Let’s Be Gypsies. Deze band is ontstaan als een groep vrienden die regelmatig bij elkaar kwamen om te spelen. Al snel werden er arrangementen gemaakt en zijn ze de studio in gegaan. 

Erik speelt zelf uitvoerend alleen jazz & lichte muziek. Tijdens zijn lessen richt hij zich in het begin vooral op klassiek. Hij vindt het belangrijk dat iedereen eerst de klassieke technieken leert. 

Erik is het meeste thuis in de (gypsy) jazz. Hij houdt van genres zoals jazz waarbij improvisatie het belangrijkst is. Improviseren is voor hem componeren in het moment. De muziek is daardoor op elk moment anders. Jazz is het moment. 

Erik geeft graag les omdat hij het heel leuk vindt om mensen hun passie te laten ontdekken en te vergroten. Het begint bij vioolspelen en het groeit naar een diepere passie voor het instrument en muziek.

De viool is een lastig instrument en vergt veel discipline maar als je de passie hebt gevonden is de ontwikkeling van jouw spel vanzelfsprekend. 

De afgelopen twee jaar heeft Erik met de band Let’s Be Gypsies mooie projecten gedaan met Mozes Rosenberg. Mozes Rosenberg is één van de meest prominente leden van de bekend Rosenberg familie. Ze hebben met Mozes Rosenberg net een cd opgenomen die binnenkort uitgebracht wordt. 

Dit jaar heeft hij gespeeld met Anton Goudsmit, Mozes Rosenberg & Cesar Zuijderwijk.

Muziek kan bij Erik herinneringen en emoties ophalen die met woorden niet zijn te beschrijven.

Lessen van Erik

Genres

(Gypsy)jazz, lichte muziek, klassiek

Projecten van Erik

Vraag een proefles aan