Evelyn Vera Gallardo

Nord_Wall 01

Evelyn Vera Gallardo van Ecuadoraanse afkomst maar geboren in Amsterdam is een wereldmuziek pianist/arrangeur/componist en docent. Op 7-jarige leeftijd begon zij met pianospelen en werd opgeleid door een klassieke leraar. Later schakelde zij over op pop- en gospelmuziek en nog even later koos zij ervoor om Latin piano te gaan studeren aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts), waar ze ondertussen is afgestudeerd.

Tijdens haar studie kwam ze in aanraking met verschillende wereldmuziekgenres zoals Flamenco en Turks/Arabische muziek die haar enorm hebben geïnspireerd in haar spelen en componeren. Evelyn is dan wel voornamelijk gespecialiseerd in Latin muziek, maar heeft ook ruim ervaring in jazz, pop en klassiek. Zij heeft een brede muzikale interesse en staat daarom ook altijd open voor het ontdekken van nieuwe ritmes uit andere culturen of de uitdaging om diverse genres met elkaar te combineren. Een goed voorbeeld hiervan is haar huidige band “Trico”, waar verschillende Spaanse/Arabische/Zuid-Amerikaanse maar ook Amerikaanse invloeden zich met elkaar vermengen tot een bepaalde kleur. Met een ander project “Krosshart”, heeft zij bijvoorbeeld meer de Arubaanse ritmes ontdekt in combinatie met de Afrikaanse en West-Europese harmonie.

De afgelopen jaren heeft Evelyn met veel verschillende musici samengewerkt en gespeeld, waardoor ze haar kennis over muziek heeft kunnen uitbreiden en tot op de dag van vandaag nog werkt aan het ontwikkelen van haar eigen “sound”. Ze heeft de kans gehad om op te treden op podia zoals: Het Concertgebouw, Muziekgebouw Amsterdam, De Doelen, Tivoli Vredenburg en North Sea Jazz met artiesten als Gerardo Rosales, Delbert Bernabela, Gerard Troost, Imi Artist en meer. Ze heeft ervaring met het spelen in kleinere bandformaties als duo’s en kwintetten, maar heeft ook meegedaan aan grotere projecten zoals het Latin jazz Big Band “Lowland Latinas” onder leiding van New Cool Collective trombonist Frans Cornelissen.

Als pianoleerling kun je bij Evelyn komen voor al jouw muzikale interesses. Of het nou gaat om het leren van piano stukken van Einaudi, Bach of een andere pianist/componist die jij leuk vindt, je mag altijd jouw eigen interesses met haar delen. Ook voor improvisatie, muziektheorie, ritme-training of gehoor-training kun je heel goed bij Evelyn terecht! Met de kennis en ervaring die zij heeft kijkt zij er heel erg naar uit om die te delen met andere gepassioneerde kinderen/jongeren of volwassenen.