Musicalkoor Applaus

Het jeugdmusicalkoor Applaus is opgericht in maart 1992 onder de naam Jeugdmusicalkoor OpMaat. Het was toendertijd een onderdeel van muziekcentrum OpMaat, de muziekschool voor Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Sinds oktober 2013 is het een zelfstandige stichting geworden onder de nieuwe naam Jeugdmusicalkoor Applaus.

Vanaf het begin in 1992 tot begin 2017 stond het koor onder de professionele, bezielende leiding van Anja Brands. Na 25 jaar heeft zij het dirigeerstokje overgedragen aan Nicole Bouw. Het koor bestaat uit ca. 50 meisjes en jongens in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. Wat eerst begon als projectkoor is uitgegroeid tot een volwaardig jeugdmusicalkoor dat elke twee jaar een grote productie heeft. In het verleden waren dat o.a. Annie, The Ragged Child en the spirit of Musicals. Sinds een aantal jaren schrijven en componeren Anja Brands, Kees de Dreu en Auke Pol ook eigen musicals. Grimmsalabim, Narnia het betoverde land achter de kleerkast, de kleine prinses, de notenkraker en Peter Pan.

Nicole Bouw

Nicole Bouw is zangeres en mede-oprichter van het Zang & Muziek Centrum en is geboren in Vlaardingen.

Al vanaf haar zevende is Nicole aanwezig op het podium. In haar kindertijd heeft ze de meeste ervaring opgedaan met musicalkoor Opmaat (nu musicalkoor Applaus) in Vlaardingen. Een zaal vol publiek voelt voor haar als thuis. Ze wist dus al snel dat er niks anders opzat dan haar hele leven bezig te zijn met muziek en dan vooral zingen. Het was dus ook geen verassing dat ze uiteindelijk naar de TheaterHAVO/VWO ging. Na veel ervaring opgedaan te hebben in de kleinkunst, musical en pop is ze zich vanaf haar zeventiende meer gaan richten op jazz en wereldmuziek.
Op dit moment studeert ze aan het conservatorium van Rotterdam, Codarts.

Nicole heeft bij veel verschillende docenten (waaronder Babette Labeij) zanglessen gehad en is hierdoor in aanraking gekomen met veel zangmethodes. Met deze rugzak aan technieken kan ze op zoek naar tips & tricks die voor jouw stem werken. Kleine aanpassingen in mond, houding en mindset kunnen namelijk een hele grote impact hebben op je stem!

Hoewel vocal coaching een hele grote passie van haar is, is Nicole ook actief als uitvoerend zangeres.
Momenteel zingt ze in haar eigen band Red Charmaine en is ze naast live performances ook vaak te vinden in de studio. Hier zingt ze lead vocals, guidetracks en achtergrondkoortjes in. Daarnaast arrangeert ze vaak meerstemmig voor studio’s en koren.


Iedere maandagavond repeteren wij  in Zang en Muziek Centrum Vlaardingen. De repetities vinden plaats in de studio van ZMC.

De repetities zijn er in twee verschillende fases. Ten tijde van een musicalproductie is het voor iedereen op maandagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Ook wordt er als voorbereiding voor de musicalproductie op zondagmiddag gerepeteerd, deze tijden verschillen per week en worden aan het begin van het productie jaar uitgedeeld.

Wanneer er geen musicalproductie staat te wachten, zijn er iedere maandag gewone repetities, waarin extra aandacht wordt besteed aan dans en spel in de plus lessen.

De musical-plus lessen worden opgesplitst in twee groepen, een a of een b groep. De groepen draaien tegen elkaar in en vinden plaats om 18.00 tot 18.40 uur. Hierna start de gewone koorrepetitie van 18.45-19.45 uur.

Tarieven zang- en muziekles Per seizoen (sep-jun)


Jeugdmusicalkoor Applaus
8-20 jaar|€ 200,00|per jaar

Inschrijfformulier proefles

Voornaam:

Achternaam:

Geboortedatum:

Telefoonnummer:

E-mail adres:

Vragen/opmerkingen:

Vul deze code captcha hieronder in: