Basgitaarles / Contrabasles

 De fundatie van de muziek wordt gevormd door de bas. 

De groove van een muziekstuk wordt voornamelijk bepaald door de bas en drums. Zij werken samen aan deze fundering. De basgitaar wordt voornamelijk gebruikt in de moderne niet klassieke muziek en is bijna onmisbaar voor die lekkere groove.

De contrabas zie je vaak terug in de jazz, Afro-Amerikaanse muziek, zigeunermuziek en nog veel meer andere stijlen. Denk aan Buena Vista Social Club, Het Rosenberg trio, melancholische zigeunerorkesten, jazzcombo’s, latin jazz, tango, blues, boogie woogie, rock ‘n roll, folk maar de laatste tijd ook steeds meer in de pop muziek. De contrabas is een zeer divers instrument wat vaak wordt onderschat.

Wij bieden basgitaarles voor iedereen vanaf 8 jaar en alle niveau`s.

Wil jij werken aan die groove? Altijd al in een combo willen spelen als contrabassist? Schrijf je in voor basles!

 

Remus Aussen

Remus Aussen staat inmiddels ruim 40 jaar als bassist op de (internationale) podia. Hij is ‘opgegroeid’ in funk, rock, jazz, metal en pop, maar hij is ook helemaal thuis in de Cubaanse muziekstijlen, fado, zigeunermuziek en gipsy jazz. De laatste jaren heeft hij opgetreden en CD’s opgenomen met onder andere Diona Fox & her Ragdolls (‘Amy Winehouse meets Django Reinhard’), Red Charmaine (zigeunermuziek, jazz, latin) en CC Grand (Americana/Rock). Voor het Nederlandse tijdschrift ‘De Bassist’ schrijft hij tests en recensies en deed hij interviews met onder andere Pino Palladino (John Mayer, D’Angelo), Nathan East (Michael Jackson e.a.) en Larry Graham (Prince, Graham Central Station).

Als bassist weet Remus mooie melodisch groovende partijen bij een nummer te maken. Uit recensies: ‘ Remus zoekt de ruimte, is ondersteunend, soms ruig en fel, met een afwisseling van dreigend plectrumwerk en dikke, zoete lijnen’ . Maar als hij covers speelt, neemt hij de oorspronkelijke bassist, diens time, toon en instrument als uitgangspunt, en maakt er dan – als die ruimte er is – zijn eigen interpretatie van. Op (fretloze) basgitaar, contrabas, bas-ukelele, Moog, en heel soms op tuba.

Als docent gaat hij uit van de weg die een leerling wil afleggen. “Heb je één keer – of nog nooit – een basgitaar in je handen gehad, maar wil je toch al bassist worden? Dan help ik je graag op weg, ook met het aanschaffen van je eerste instrument. Vervolgens bepalen we wat je het eerst wil leren, en werken we aan de hand van de grondbeginselen van muziek meteen richting het eerste nummer dat je gaat spelen. Speel je al een tijd, en wil je verder? Dan bepalen we samen wat je al wel en niet kan, en maken we een programma. Spelen staat centraal, en we werken er aan hoe jij de beste bassist in jouw (favoriete) band kan worden. Dus we behandelen wat jij wilt (en soms écht moet) leren op het gebied van maat, ritme, melodie, harmonie, stijl en techniek. Ook klank krijgt speciale aandacht: hoe klink je goed samen met de drummer, gitarist en/of de toetsenist? En hoe klink je in je eentje? Hoe communiceer je met je band, ook als het gaat om noten en akkoordenschema’s? Hoe werkt het in een opnamestudio? Het kan snel gaan met basgitaar. En als je dan gebeld wordt, dan wil je er klaar voor zijn, toch…?”


Baslessen kunnen zowel individueel, in een duo als in een trio worden gevolgd.

Individueel
Tijdens een individuele les krijg je veel aandacht op het gebied van techniek en theorie. Je bent vrij om zelf nummers te kiezen die je graag zou willen spelen.

Duo of trio
Duo- en triolessen kun je volgen met een vriend, kennis, of iemand uit je familie, maar je kunt je ook alleen inschrijven. Wij proberen dan de juiste lespartner te vinden.

Tarieven zang- en muziekles Per leerling, per les

Individueel
Tot 21 jaar 30 minuten €20,95
Tot 21 jaar 45 minuten €30,95
21 jaar en ouder 30 minuten €23,95
21 jaar en ouder 45 minuten €33,95
Duo
Tot 21 jaar 30 minuten €12,95
Tot 21 jaar 45 minuten €17,95
21 jaar en ouder 30 minuten €15,95
21 jaar en ouder 45 minuten €20,95
Trio
Tot 21 jaar 45 minuten €13,50
21 jaar en ouder 45 minuten €15,95

Inschrijven gaat per lesseizoen. Dit lesseizoen loopt van 1 februari t/m 7 juli 2016.
Het is altijd mogelijk om midden in een seizoen in te schrijven.

Betaling dient voorafgaand aan het lesseizoen in één keer gedaan te worden of middels maandelijkse automatische incasso.
Afhankelijk van de lesdag bestaat een lesseizoen uit 17 tot 21 lessen. De kosten per lesseizoen variëren daardoor ook. Bij inschrijving zal het exacte tarief worden berekend op basis van de afgesproken lesdag.

Inschrijfformulier

Een proefles is gratis, mits er wordt ingeschreven. Anders rekenen wij € 10,- per proefles.

Voornaam:

Achternaam:

Geboortedatum:

Telefoonnummer:

E-mail adres:

Gewenste lesvorm:
 individueel duo trio

Vragen/opmerkingen:

Vul deze code captcha hieronder in: