Nicole Koning-Bouw

Nicole is een zangeres die nog altijd versteld staat van alles wat mogelijk is met de stem. Hoort zij een bepaald geluid zal zij één van de eerste zijn die het met haar stem probeert na te bootsen. Zelf is ze heel lang op zoek geweest naar wie zij is als muzikant en ze is er nog steeds niet 100% achter, omdat ze gewoon teveel muziekgenres leuk vindt om te zingen. Het deel waar ze zeker over is is welke zang sound ze mooi vindt en waar ze met haar stem naar streef. Het schrijven van eigen werk heeft haar ook meer doen inzien welke stijl muziek en zang van nature bij haar opkomt (al is haar eigen werk alsnog erg gevarieerd).

Het leuke aan zangles geven vind Nicole, is dat het toch vaak persoonlijker is dan het lesgeven in een instrument. Ze leert haar leerlingen echt kennen, omdat ze alle zekerheden en onzekerheden terughoort in de stem en in voorkeur voor een bepaalde “sound” de persoonlijkheid ook terugziet. Ze is dus niet alleen aan het werken aan “beter zingen” maar ook aan het verkennen van een leerling als persoon, de mogelijkheden die de stem biedt en het opbouwen van zelfvertrouwen (en daarbij een zekere schaamteloosheid). Daarnaast vindt ze het ook heel leuk om met leerlingen songs te schrijven als ze hiervoor open staan en er is niks persoonlijkers dan dat!

Met haar oude wereldmuziek-/jazzband Red Charmaine heeft zij op meerdere festivals gestaan in Rotterdam en omstreken.
Als jazz zangeres is ze vaak te zien geweest bij de Jazz a/d Waterweg bigband en Young Talent Bigband.
Zij heeft in de Doelen als solist mogen zingen in het Requiem van flamencogitarist Paco Peña.
Naast uitvoerend werk zingt ze ook backings/koortjes en kinderliedjes in.

Ken je de kleine zeemeermin? Als Nicole Ariel was zou ze nooit aan land komen, want in geen miljoen jaar zou ze haar stem inruilen voor een stel benen.

Lessen van Nicole

Genres

Pop, rock, jazz, wereldmuziek, musical/kleinkunst, klassiek

Opleidingen

  • TheaterHAVO/VWO
  • Docent Muziek Codarts Rotterdam
  • New York Voice Teacher Training

Vraag een proefles aan